Kompetanseprogram for hold og slakt av haredyr
Vi kan kjører ny runde med kompetanseprogram for hold og slakt av haredyr, som er godkjent av Mattilsynet. Etter å ha gjennomført kurset og bestått sluttprøven, vil du få den formelle kompetansen som kreves i animaliehygieneforskriften § 10.
Kurs 9. til 10. mai
- Fredag, kl 10:00-17:30
- Lørdag, kl 09:00-16:00
- Kursinnhold
- Hold, fôring og stell
- Normal anatomi, fysiologi og atferd
- Unormal atferd og patologiske forandringer
- Korrekte metoder for håndtering, bedøvelse og avliving av dyr
- Slaktebehandling og hygiene ved håndtering, lagring og transport mv. av kjøtt
- Bestemmelser om dyrevern og næringsmiddelhygiene og administrative forhold
- Omvisning og demonstrasjon i slakteriet
- Omvisning i kaninfjøset på gården
- Avsluttende prøve
- Forhåndskrav
- Gjennomføre e-læringskurs fra Animalia (Hygieneopplæring – fjørfe, eller Hygiene opplæring – kjøtt) med tilhørende sluttprøve og kursbevis. Mer informasjon kommer etter påmelding.
- Påmeldingsfrist: 1. mai
- Min/maks deltakere: 2-10
- Pris: 11 999,- (11 279,- til Høgaunet gård og 720,- for kurset hos Animalia)
Vi anbefaler alle om å kontakte din lokale kommune, Innovasjon Norge og/eller Kompetansenettverk for lokalmat for å finne støtteordninger til å delta på kurset.