Sprettikål
Sprettikål er et magrere alternativ til fårikål og kan lages på samme måte. Eneste forskjellen er at du må bruke mer vann.
Ingredienser 3-4 posjoner
ca 1 kg grytestykket kanin
1,5 kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt (eller etter smak)
ca 6 dl vann (eller til det dekker kjøtt og kål)
Del hodekålen i passe tynne båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en liten gryte (kjøtt nederst). Strø salt og pepper mellom lagene. Om du vil ha en litt tykkere kraft, sikter du også litt maisenna eller hvetemel mellom lagene. Fyll gryten med vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La sprett-i-kålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 timer. Sprett-i-kålen serveres rykende varm med kokte poteter og gjerne litt flatbrød.