Plukka kanin med coleslaw
ca 4 posjoner
Til kjøttet:
1 kanin
4 dl eplemost (eller eplejuice eller hvitvin)
4 ss paprikapulver
2 ss salt
1,5 ss coleman sennepspulver (eller bruk ei ss sennep du har i skapet)
4 ss malt spisskummen
3 ss hvitløkspulver
1 ss chilipulver (gjerne cayenne)
1 ss malt sort pepper
1 ss fennikelfrø
Til vinagrette
2,5 dl eplesidereddik
1,5 dl vann
2 ss brunt sukker (eller honning)
2 ss Høgaunet gårds kryddermiks
Til coleslaw
1 stk hodekål
1 stk gulrot
1 ts salt
1 dl majones
0.5 dl crème fraîche
2 ss sitronsaft, kan også bruke sylteagurklake eller eplesidereddik
2 ss sukker (eller annen søtning)
Ha alle ingredienser til kjøttet i gryta, rør rundt og la dette godgjøre seg en halvtimes tid før koking. I trykkoker får det koke 40 minutter. Vanlig kjele med lokk trenger 90 minutter (kjøttet må slippe benet). Er du kjent med stekepose eller grill for å lage "pulled pork" benytter du samme metode her.
Når kjøttet er ferdig tar du det opp av kraften (som kan brukes til verdens beste base for saus eller suppe ved senere anledning) og drar kjøttet fra hverandre med to gafler så det blir ”tråete” slik det skal være.
Coleslaw: Riv eller skjær gulroten i tynne strimler. Bland kål, gulrot og salt i en stor sil. Kna det godt sammen. La det stå en times tid til kålen har myknet. Skyll så grønnsakene godt i kaldt vann og klem ut alt vannet (bruk gjerne en salatslynge). Det er viktig at grønnsakene blir helt tørre. Tørk de eventuelt på et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir.
Visp sammen majones, crème fraiche, sitronsaft og sukker/søtning.
Bland inn grønnsakene og smak salaten til med mer salt om nødvendig. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Vinagrette: Putt alt i en liten kjele og la koke et kvarters tid på lav varme. Denne er nydelig å helle over kjøttet!
Så må en selvfølgelig ha noen skikkelig gode burgerbrød.
Vel bekomme.