Kaninburger
2-4 posjoner
400 g rent kaninkjøtt
30-50 g bacon eller chorizopølse
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1/2 ts chilikrydder
1/2 ts oregano, eller en kvast med fersk oregano
1/4 ts salt
1 egg
2-4 hamburgerbrød
Salat, tomat, sylteagurk, dressing, eller hva du måtte ønske som tilbehør på hamburgeren
Kvern kaninkjøtt, bacon/chorizo, løk og hvitløk i en kjøttkvern. Du kan bruke food prosessor også, men pass på at du ikke kjører det for lenge (hvis det ikke er farse du vil ha, da.). Bland i krydder og egg. Del deigen i like store deler, og form dem til hamburgere. Her varierer du størrelsen selv. Stek på grillen (som pensles med olje før du legger på hamburgeren) eller i stekepannen (godt med olje e.l.) på middels varme. Ikke snu hamburgerne før det pipler ut litt kjøttsaft på oversiden.
Hos oss er burgeren en sikker vinner! Det er ekstra godt å spise en burger man har laget selv, med rene og gode råvarer. Og kroppen jubler for slikt! Vi anbefaler også at du velger burgerbrød som ikke har alle mulige konserveringsmidler i. Kanskje du til og med lager dem selv? Hos oss hender det mor i hus bruker noen salatblader som burgerbrød. Det er faktisk veldig godt!