Tikka masala med kanin

Kanin tikka masala

3-4 posjoner

Marinade
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
2 ss garam masala
¼ ts tandori-krydder
1 ½ ts sitronsaft
4 hvitløksfedd, grovhakket
5 cm frisk ingefær, grovhakket
En liten neve korianderblader, hakket
2,5 dl tykk naturell yoghurt (gresk eller tyrkisk type)
700g-1kg stykket kanin

Saus/masala
1 ss olje
1 løk, finhakket
2 kardemommekapsler
2 hvitløksfedd, knust
400 g hermetiske tomater
¼ ts malt kanel
1 ss garam masala
½ ts chilipulver
1 ts mykt, brunt sukker
3 dl fløte
1 ss malte mandler
1 ss hakka korianderblader

Marinaden:
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en jevn masse, eller finhakk hvitløk, ingefær og koriander og bland sammen med resten av ingrediensene. Bland kaninen og marinaden i en bolle, dekk over og sett den i kjøleskapet over natten (eller i minst 8 timer). Legg alt innholdet fra bollen i en stekepose, leirgryte eller lignende og stek i ovnen på 120 grader i 1,5 til 2 timer, eller til kjøttet slipper beina.

Sausen:
Denne lager du når du har satt kjøttet i ovnen.
Varm oljen i en tykkbunnet kjele på lav varme. Tilsett løken og kardemommekapslene og stek til løken er myk og begynner å bli gyllen. Ha i hvitløken i kjelen og stek i 1 minutt, så tilsetter du tomatene og koker til massen er tykk (vi gjør dette ofte mens kaninen steker og kan derfor gjerne la det småkoke på lav varme i 45 minutter++. Husk å rør innimellom). Tilsett kanel, garam masala, chili og sukker i kjelen og kok i 1 minutt. Rør inn fløten og mandlene og la det småkoke i 5 minutter. Pynt med hakket koriander. 

Server herligheten med ris, nanbrød, salat eller hva du ellers måtte ønske.

Vi anbefaler en god alkoholfri IPA til denne retten. Indiske smaker og lyst øl går meget godt sammen.