Kanin i mørkt øl
3-4 posjoner
1 grytestykket kanin
50 gram chorizo
1 liter mørkt øl. Alkoholfritt funker fint.
5 dl grovhakket løk (Gjerne forskjellige typer. Rød, gul, sjalott, eller det du liker best.)
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2 laurbærblad
1 1/2 ts tørket timian
2 ss tomatpure
1 ss brunt sukker
salt og pepper
Sett stekovnen på 90 grader.
Grovhakk all løken, ha smør i ei panne og stek løken blank. Skjær gulrøttene og chorizopølsene i cm-tykke skiver og stek i 3-4 minutter sammen med løken. Legg alt dette i en stor ildfast form (Du kan også bruke en kasserolle, men den må tåle stekeovn).
Gni kaninkjøttet med litt salt og pepper. Bruk samme panne som til løken, ha i litt mer smør og brun kaninkjøttet. Tilsett ølet og resten av ingrediensene. La dette putre litt, før du har alt i den ildfaste forma, eller kasserollen. Denne settes da i stekeovnen på knappe 90 grader, natta over. Husk lokk/alufolie over gryta. Maten varmes opp når det er tid for middag. Alternativt setter du i gang kokingen tidlig på morgenen og har middag til kvelden. Kan også lages i slowcooker; ha alle ingrediensene i gryta, men tilsett gulrøttene halvveis inn i koketiden.
Serveres med grovt og godt brød. (PS: mengden gulrøtter i denne retten kan økes etter smak og behag). Alternativt kan en hjemmelaget potetmos serveres med.