BBQ kanin
3-4 posjoner
1 stor, hel kanin (husk evt å ta den opp fra fryseren et lite døgn på forhånd, og la den tine i kjøleskapet.)
2-3 ss tomatpuré
2 ss brunt sukker (sånn seig type)
2 ss eplesidereddik
2 ss balsamikoeddik
1 ss gul sennep
1 ss chilisaus
1 ts røkt paprika
1/4 ts salt
1/4 ts svart pepper
1/4 ts cayennepepper
1/2 ts oregano
Ha alt bortsett fra kaninen i en kasserolle på lav varme, rør rundt til det koker og la det småkoke i 5 minutter. Smør kaninen godt inn med BBQ-saus. Gjerne 4-5 timer før grilling og la den ligge på benken til den er romtemperert.
Tips til grillingen: Lår og fremben trenger og tåler mest varme. Har du muligheten bør du derfor samle/spre kullet slik at disse får mest direkte varme. Sadelen får likevel det den trenger når det grilles lenge og med lokket igjen. Trikset for at kjøttet ikke skal bli tørt er å bruke relativt svak varme over lengre tid. Vi har gassgrill, og bruker blussene ytterst på hver side på svakeste varme, mens de i midten er avslått. Grill kaninen med lokket lukket, ca 30 minutter på hver side. Pensle med BBQ-saus eller olje et par ganger under steking. Termostaten i lokket bør ligge på mellom 130 -150 grader. La hvile i 10 minutter før servering, og gi den da gjerne en ekstra innsmøring med BBQ-saus, hvis du vil ha ekstra mye smak. Serveres med en god potetsalat, eller det tilbehøret som du ønsker til et herlig grillmåltid. Velbekomme!
Tips: BBQ-sausen kan lages på forhånd, og helles i glass til hermetisering, eller bare settes i kjøleskapet et par dager, til du har tenkt å bruke den.