Gården

Dronebilde, Høgaunet gårdVi er tredje generasjon som driver Høgaunet. Familien vår kom hit på slutten av 1960-tallet, og var så heldige å få kjøpe gården på begynnelsen av 1970. Gården var i ganske dårlig stand med tanke på bygningsmassen, og det var heller ikke mye dyrkbar mark da det meste var fryktelig bratt og fullt av ”sølvbonk”. Etter iherdig innsats, knallharde prioriteringer og langsiktig tankegang fra de to generasjonene før oss, fremstår Høgaunet i dag som et vakkert sted med velholdte hus og god matjord til spennende prosjekter. Vi er heldige som får lov å bære denne tradisjonen videre.

Driftsbygningen er fra midten av 1970-tallet. Det bærer det arkitektoniske uttrykket preg av, og dette ønsker vi å ta vare på. Det eldste våningshuset sto ferdig i 1930 og det nyeste i 1985. I 2000 sto et etterlengtet redskapshus også ferdig. Hver bygning har sin historie og sine særpreg. Dette skaper et levende gårdstun, akkurat som vi liker det.

Andrea og Lars Bjarte kom flyttende til gården i 2012. Andrea er oppvokst på gården og Lars Bjarte er bygutt. Sammen har vi funnet en levende interesse for kanin som matressurs og bærekraftig gårdsdrift. Det er dette vi ønsker å satse på fremover og vi gleder oss til fortsettelsen.