Kaninramen

 

Kaninramen fra Høgaunet gård

4 porsjoner

Oppskriften vi brukte for dette bildet finner du her: https://www.justonecookbook.com/homemade-chashu-miso-ramen/. Den er for deg som ønsker å bruke tid, koke egen kraft, lage egen kjøttdeig og virkelig gå autentisk tilverks. (Bytt selvfølgelig ut alt kjøtt i oppskriften med kaninkjøtt.) En mer lettvint, men også nydelig variant av ramen er denne:

  • 2-4 kaninsadler
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipasta (sambal oelek)

Kraft:

  • 2 stk finhakket rød chili
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 11⁄2 l vann med 3 buljongterninger (kylling eller grønnsakbuljong)
  • 1 stk stjerneanis
  • 1⁄2 stk sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss soyabønnepasta (misopaste)

Tilbehør:

  • 4 stk egg
  • 160 g eggnudler (uten krydder)
  • 2 stk i tynne strimler gulrot
  • 4 stk finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander

1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Ha i buljongvann, stjerneanis, sitrongress, revet ingefær og soyabønnepasta. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.

2. Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.

3. Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisning på pakken, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.

4. Bein ut kaninsadlene og krydre filetene med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kjøttet i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.

5. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 3 minutter. Pensle med chilipasta, skru av varmen og la filetene hvile et par minutter før du skjærer dem i skiver.

6. Fordel nudler i porsjonsskåler. Legg kaninfilet i skiver, to halve egg, litt gulrot i strimler og finhakket vårløk i hver skål. Hell kraft over i skålene og dryss over finhakket frisk koriander