Mors kaningryte - kanin bakt i ovn

2019 09 30 22.26.50

Ca 4 porsjoner

  • 1 grytestykket kanin
  • 1 liter kulturmelk
  • Smør til steking
  • 2 ss paprikapulver
  • 1,5 ss spisskummen
  • 1 ss garam masala
  • salt og pepper etter smak
  • 3 store gulrøtter i staver
  • 5-6 mellomstore poteter i båter
  • 3-4 pastinakker i staver
  • 1 stor løk

Legg kaninstykkene i kulturmelk natten over i kjøleskap. Dekk til med lokk. Dagen etter tar du opp kjøttbitene og tørker av kulturmelken, enten ved bruk av hendene eller kjøkkenpapir.
 
Sett stekeovnen på 130 grader. Brun kjøttbitene i smør i en stekepanne og legg dem i ei gryte som kan stå i stekeovn. Viktig at gryta har lokk som også kan i ovnen. Hell deretter vann i stekepanna for å få med all den gode smaken og ha dette pluss evt. mer vann i gryta til kjøttet er dekket. Tilsett krydder. Sett dette på ei plate så vannet akkurat koker. Mens du venter på dette, skjærer du grønnsakene og har dem i gryta også.
 
Når vannet koker, setter du hele gryta med lokket på, inn i stekovnen. La den stå der og puttre i halvannen time. Når kjøttet løsner fra benet er gryta ferdig.
 
Serveres evt. med frisk salat og/eller godt brød.