ca 4 porsjoner
- 1 grytestykket kanin
- 50 gram chorizo
- 1 liter øl (godt og mørkt)
- 5 dl grovhakket løk (Gjerne forskjellige typer. Rød, gul, sjalott, eller det du liker best.)
- 2 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 2 laurbærblad
- 1 1/2 ts tørket timian
- 2 ss tomatpure
- 1 ss brunt sukker
- salt og pepper
Grovhakk all løken, ha smør i ei panne og stek løken blank. Skjær gulrøttene og pølsene i cm-tykke skiver og stek dette 3-4 minutter sammen med løken. Legg alt dette i en stor ildfast form (Du kan også bruke en kasserolle, men den må tåle stekeovn). Gni kaninkjøttet med litt salt og pepper. Bruk samme panne som til løken, ha i litt mer smør og brun kaninkjøttet. Tilsett ølet og resten av ingrediensene. La dette putre litt, før du har alt i den ildfaste forma, eller kasserollen. Denne settes da i stekeovnen på knappe 90 grader, natta over. Husk lokk/alufolie over gryta. Maten varmes opp når det er tid for middag. Serveres med grovt og godt brød (PS: mengden gulrøtter i denne retten kan økes etter smak og behag). Alternativt kan en hjemmelaget potetmos serveres med.
Denne retten kan også lages i frokost-tider og spises til kvelds.