Kanin i sennepsaus

Kanin i sennepsaus

3-4 posjoner

1 kanin, delt i ca like store porsjonsbiter

Salt

4 ss smør

2 store sjalottløk, hakket

1¼ dl hvitvin (kan erstattes med 0,5 dl hvitvinseddik + 0,5 dl vann)

1¼ dl vann

1¼ dl grov sennep, f.eks. Dijon

1 ts tørket timian

1¼ dl kremfløte

4 ss finhakket, frisk kruspersille

 

Strø litt salt over kjøttbitene og la de få romtemperatur. (30-60 minutter på kjøkkenbenken)

Smelt smøret over medium varme i en sautépanne med lokk. Tørk kjøttbitene med kjøkkenpapir og legg dem i det varme smøret. Kjøttbitene skal ikke røre hverandre. Stek i flere omganger hvis pannen er liten. Når kjøttet er ferdig brunet settes det til side i en bolle.

I samme panne brunes løken. Ca 3-4 minutter.

Hell over vinen og skru opp til høy varme. Skrap alle eventuelle rester fra bruningen løs fra bunnen av pannen. Tilsett sennep, timian og vann, og gi dette et skikkelig oppkok. Smak til med salt, hvis nødvendig.

Tilsett kjøttbitene og vend dem godt inn i sausen. Bruk evt en skje og øs saus over kjøttstykkene. Skru ned til lav varme, legg på lokk og la småputre forsiktig i 45 minutter. Kjøttet skal nesten falle av benet. Dette kan kreve noe lenger tid, men ikke mer enn en time koketid totalt.

Når kjøttet er ferdig stekt, legg det forsiktig over på et fat, mens du skrur varmen opp på høy igjen, og koker inn sausen til ca halv mengde.

Ta pannen av varmen og tilsett fløte og persille. Rør godt.

Legg kjøttbitene i sausen igjen, øs litt saus over og server med det samme.

 

Serveres med godt og rustikt surdeigsbrød eller silkemyk, hjemmelagd potetstappe. Drikke kan eksempelvis være en hvit Bordeaux, hvit Cotes du Rhone blend eller en myk California Chardonnay. Om du ønsker øl ved siden, prøv en ufiltrert hveteøl. Alkoholfrie alternativer: Claustaler hvete, grønn ALT fra Leske.no eller en lys kombucha.