Høna og egget

Din høne i flokken vårI mai flyttet på rundt 500 høner inn på gården. Vi har gledet oss til dette lenge, og nå har vi kommet opp med en måte hvor også du kan få ta del i denne gleden. Du kan nå sikre deg en høne i flokken vår!

Ved å bestille "Høna og egget" får du 30 egg i måneden i 8 eller 7 måneder, et bilde av høna og hvis du ønsker det så får du høna gryteklar til frikassé når året er omme.

 

Klikk og bestill!

 

Årshjul

10. mai ankommer hønene gården. Normalt vil de da flytte rett ut i eggmobilene på beitet, men noen år vil det være restriksjoner på å ha hønene ute fra Mattilsynet. Disse blir som regel løftet i løpet av mai/juni. Vi har en god plan B dersom det ikke er mulig å flytte ut med en gang de kommer.

I slutten av mai begynner eggleggingen. De første eggene vil være av mindre størrelse enn de du får i butikken. Det er fordi høna legger egg av mindre størrelse i starten. Eggene blir større etter hvert. På denne måten vil du få være en del av det naturlige eggleggingsforløpet til din høne. Fra juli/august vil eggene normalt være medium til large.

I løpet av sommeren vil vi ha noen økter med fotografering av hønene, slik at du kan få portrettbildet ditt når du henter eggene dine i august.

På høsten, når været tilsier det, vil hønene flytte inn i drivhuset på gården. Her har de god plass til å utfolde seg og vi jobber for å stimulere til naturlig dyreadferd også her. Med en gang de flytter inn i drivhuset får de hakke løs på restene av årets grønnsaksproduksjon. Så legger vi inn et godt lag med strø og halm som hønene kan bruke vinteren på å gjøre om til kompostjord, som igjen kan brukes i senere grønnsaksproduksjon.

På våren kommer det nye høner som flytter rett ut i eggmobilnene på åkeren. Den gamle flokken bor i drivhuset (med god lufting) inntil de nye hønene begynner å legge egg. Da slaktes de gamle hønene i vårt eget gårdsslakteri. Alle som har bestilt en egen høne i flokken vår, kan i løpet av juni hente sin gryteklare høne.

 

Klikk og bestill!

 

Hentepunkt for egg

Alle som bestiller en høne i flokken vår vil få et eget kundenummer. Nummeret får du tilsendt på et digitalt kundebevis på sms eller e-post. Når du henter ditt månedlige brett må du vise frem eller oppgi nummeret ditt. Eggene kan hentes på følgende steder:

 • På gården - Vi skal bygge ny selvbetjent gårdsbutikk i løpet av høsten 2021. Her vil du kunne hente eggene dine. Når du henter eggene skriver du nummeret ditt på en lapp. Lappen legges deretter i en godt merket boks. Du finner også oppslag som forklarer dette i butikken med nummer som du kan ringe hvis du trenger assistanse. Før gårdsbutikken blir ferdig vil dere kunne hente eggene på et annet sted på gården.
 • På Reko-ringen - Reko-ringene er salgsgrupper på Facebook hvor kunder og produsenter møtes ca hver 14. dag på avtalt sted for å hente/levere ut varer som er forhåndsbestilt i Facebook-gruppen. Vi er med på Reko-ringene fra Trondheim til Steinkjer. Du kan dermed bruke disse hentestedene for å plukke opp ditt månedlige brett med egg. Vi vil gjerne ha beskjed på forhånd når du kommer, slik at vi er sikker på at vi har tatt med oss nok egg. Når du kommer for å hente eggene dine, viser du frem kundebeviset ditt og tar med deg ditt brett med egg. Se følgende liste for hvilke Reko-ringer vi er med på.
  • Reko-ringen Trondheim - utlvering annenhver torsdag på parkeringsplass P3 på høyresiden av Ikea.
  • Reko-ringen Stjørdal - utlvering annenhver torsdag på parkeringsplassen til Hell-senteret (det er mulig at uleveringsstedet blir flyttet til Stjørdal sentrum)
  • Reko-ringen Levanger - utlvering annenhver onsdag på parkeringsplassen til Nord universitet
  • Reko-ringen Verdal - utlvering annenhver onsdag på parkeringsplassen til Rådhuset
  • Reko-ringen Steinkjer - utlvering annenhver onsdag på parkeringsplassen til NTE
 • Andre løsninger? - Hvis dere er 15 kunder eller flere som ønsker å gå sammen om et nytt hentepunkt mellom Trondheim og Steinkjer, så strekker vi oss langt for å finne en lønsning. Det kan f. eks. være at mange i et nabolag ønsker å bestille sammen. Da vil vi kunne levere hjem til en av dere, slik at resten av naboene kan hente egg hos dere.

Har du spørsmål om utleveringen så er det bare å ta kontakt. Vi ønsker å være fleksible for å finne gode løsninger, så langt det lar seg gjøre.

 

Klikk og bestill!

 

Pris

Pris for "Høna og egget" er 949,- for 8 måneder eller 832,- for 7 måneder pr høne. Dette inkluderer

 • 30 egg (ett brett) i måneden – i 8 til 7 måneder.
 • Et unikt portrettbilde
 • Og en gryteklar høne når året er omme, hvis du ønsker det

Føste brett hentes i oktober/november. Siste brett hentes mai året etter.

Klikk og bestill!