Besert kanin med spinat og varm potetsalat

Bresert kanin fra Høgaunet gård

4 personer

  • 1 stk kanin
  • 800 gr små poteter
  • 4 ss smør
  • 2 ss olje
  • 1 liter kyllingkraft
  • 1 pose spinat
  • 3 gulrøtter
  • 1 pose små løk
  • 1 løk
  • 1 hvitløk
  • 1 sitron
  • 2 dl fløte
  • 1 ss urteolje, eller olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 potte persille
  • 1 potte timian

Slik gjør du:
Del opp kaninen i bryst, lår, rygg og bog. Stek stykkene slik at de blir godt brunet. Kok de møre i kyllingkraft i ca 45 minutter til 1 time. Del småløk i to og brun i samme panne. Kok løken sammen med kaninen. Kok poteten møre og knus de forsiktig i en kjele. Brun 2 ss smør og tilsett potetene sammen med sitronsaft og masse persille. Bruk gjerne litt urteolje hvis du har det tilgjengelig. Smak til med salt og pepper.
Finkutt løk og hvitløk og sviss i en vid panne. Tilsett spinat og gulrøtter skåret i tynne skiver. Kok dette inn med fløte et par tre minutter. Smak til dette med salt og pepper.
Anrett på et fint fat eller en tallerken og vær raus med fine urter på toppen.

Hele oppskriften med videoforklaring finner du på https://www.matriketmidt.no/tronderskmatfestival/oppskrifter/bresert-kanin/.