Kanin-tikka masala

Kanin-tikka masala

ca 3-4 porsjoner

Marinade

  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulve
  • 2 ss garam masala
  • ¼ ts tandori-krydder
  • 1 ½ ts sitronsaft
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • 5 cm frisk ingefær, grovhakket
  • En liten neve korianderblader, hakket
  • 2,5 dl tykk yoghurt naturell (vi bruker tyrkisk yoghurt)
  • ca 1 kg stykket kanin

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en jevn masse, eller finhakk hvitløk, ingefær og koriander og bland sammen med resten av ingrediensene. Bland kaninen og marinaden i en bolle, dekk over og sett den i kjøleskapet over natten. Legg alt innholdet fra bollen i en stekepose, leirgryte eller lignende og stek i ovnen i 1,5 til 2 timer på 120 grader.

Saus/masala

  • 1 ss olje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 kardemommekapsler
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 400 g hakkede tomater på boks
  • ¼ ts malt kanel
  • 1 ss garam masala
  • ½ ts chilipulver
  • 1 ts mykt brunt sukker
  • 3 dl fløte
  • 1 ss malte mandler
  • 1 ss hakket korianderblader

Varm oljen i en tykkbunnet kjele på lav varme. Tilsett løken og kardemommekapslene og stek til løken er myk og begynner å bli gyllen. Ha i hvitløken i kjelen og stek i 1 minutt, så tilsetter du tomatene og koker til massen er tykk (vi gjør dette ofte mens kaninen steker og kan derfor gjerne la det småkoke i 45 minutter++. Husk å rør innimellom). Tilsett kanel, garam masala, chili og sukker i kjelen og kok i 1 minutt. Rør inn fløten og mandlene og la det småkoke i 5 minutter. Pynt med hakket koriander.

Server med ris, nanbrød, salat og hva du ellers måtte ønske.

Kan også stekes i steinovn