Plukka kanin med coleslaw

plukka kaninMed utgangspunkt i Lise Finkenhagens ”Pulled Pork Burger” lager vi ”Plukka kanin” på følgende måte

NB: Du kan langkoke dette, bruke trykkoker eller grille det i ei aluminiumsform som du dekker til. Evt bruke stekepose i ovnen. Bruk den metoden du er komfortabel med, eller har tilgjengelig.

(drøye 4 porsjoner)

  • 1 kanin
  • 2-4 dl eplemost (eller juice eller hvitvin)
  • 4 ss paprikapulver
  • 2 ss salt
  • 1,5 ss coleman sennepspulver (eller bruk ei god ss sennep du har i skapet)
  • 4 ss malt spisskummen
  • 3 ss hvitløkspulver
  • 1 ss chilipulver (gjerne cayenne)
  • 1 ss malt sort pepper
  • 1 ss fennikelfrø

Dur alt sammen i gryta, rør rundt og la dette godgjøre seg. I trykkoker får det koke 40 minutter. Vanlig kjele med lokk trenger 90 minutter. Grillen må du rett og slett følge med når kjøttet slipper beinet. (Pass på så det ikke koker tørt!) Du bør gjøre dette på en grill med lokk så du får nok varme.

Når kjøttet er ferdig tar du det opp av kraften (som kan brukes til verdens beste base for saus eller suppe dagen etterpå) og drar det fra hverandre med to gafler så det blir ”tråete” slik det skal være.

ColeslawMens kjøttet koker lager du følgende coleslaw:
https://www.godt.no/oppskrift/1091/coleslaw

Til servering kan du også lage en saus eller vinagrette til kjøttet. For eksempel:

  • 2,5 dl eplesidereddik
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss brunt sukker (eller honning)
  • 1 ss malt paprikapulver
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts cayennepepper

Putt alt i en liten kjele og la koke et kvarters tid på lav varme.

Så må en selvfølgelig ha noen skikkelig gode burgerbrød.

Vel bekomme.